Complex stucwerk

En het regent weer

Ja, klopt, meer regen dan normaal deze zomer. Hebben wij geluk dat we binnenschilders zijn! En onze klanten hebben geluk dat geplande projecten voor stucwerk en schilderwerk gewoon door kunnen gaan. Niet dat een beetje meer zon niet welkom is, want 't is per slot vakantietijd.


Stucwerk onder de loep

Vakantie, dat is een ander verhaal. Hier hebben we het over wérk en deze keer over stucwerk. Als je denkt dat het altijd gaat om simpele rechttoe rechtaan wanden en plafonds, dan vergis je je. Oké, vaak wel, niks mis mee, maar soms zit er toch een uitdagende klus tussen waar wij als vakkundige stukadoors onze tanden in kunnen zetten. Dan duiken er in een woning bijzondere hoeken en nissen en constructies op, die perfect gestuukt moeten worden en afgewerkt met airless spuitwerk. Of we de balken en ander houtwerk ook even kunnen spuiten? Tuurlijk!


Strak moet het zijn, dat stucwerk

Rechte wanden en plafonds mooi vlak stuken is al een kunst (probeer maar eens). Maar nou de uitwendige hoeken en kanten, bijvoorbeeld raamkanten of waar een muur de hoek om gaat. Om die superstrak te stuken gebruiken wij stucprofielen, die er ook voor zorgen dat het stucwerk op deze kwetsbare plekken niet snel beschadigt. En wist je dat kitten ná het stuken (maar vóór het spuiten) ultrastrakke inwendige hoeken oplevert? Moet je wel kunnen kitten natuurlijk, want dat is ook een vak. Hoe dan ook, na deze klus zijn wij met recht trots op het resultaat. Zie de foto!


Tip

Ben je doe-het-zelver én perfectionist? Denk dan tweemaal na voor je zelf aan een groot project voor stucwerk begint. En bel dan toch maar liever de vakman: snel, ervaren, efficiënt en mooi resultaat. Kost iets meer, maar dan heb je ook wat!