Specialist in spuitwerk

Een vak apart

Onder de naam schilderwerk (en vooral binnenschilderwerk) is airless spuitwerk een vak apart. Echt iets om je in te specialiseren, zodat je er heel goed in wordt. Dat hebben wij dus gedaan. Maar voor we de hogedrukspuit aan kunnen zetten, moet er heel wat gebeuren, dat dan weer wel.


Voorspel voor spuitwerk

Even een open deur intrappen: natuurlijk moeten alle oppervlakken die geschilderd moeten worden er klaar voor zijn. Bij nieuwbouw is dat geen probleem. Houtwerk, plafonds en wanden zijn nieuw en netjes afgewerkt. Maar in een ouder en intensief gebruikt pand is het een ander verhaal. Niets voor niets vraagt zo'n klant om een renovatie. Dat wordt dus scheuren en gaten vullen, houtwerk schuren, de boel ontvetten en schoonmaken, soms zelfs opnieuw stuken.


Geen geknoei, a.u.b.

Een goede schilder knoeit niet zo gauw met een kwast. Maar met airless spuiten, waarbij de verf verneveld wordt, is knoeien helaas onvermijdelijk. Dus al zijn alle oppervlakken klaar om te spuiten, dan kunnen we nog niet beginnen. Eerst alles afplakken en met plastic afdekken: kozijnen, meubels, vloeren, ramen etc. Als we dat netjes doen, is het daarna snel en fijn werken met de spuit. Maar het mooiste is toch het strakke resultaat als we de tape en het plastic verwijderen.


Tip

Mocht je zelf gaan experimenteren met airless spuitwerk (wij zeggen: niet doen), vergeet dan niet een mondmasker op te zetten, want de verfnevel inademen is gewoon geen goed idee.